home
magyardeutsch
TÁMOP-3.1.5/A-2
TIOP 1.1.1-07/1
TÁMOP 6.1.2
Könyvtár


Sportcsarnok


Programjaink - Képgaléria


A versenyeredmények letölthetőek .doc formátumban itt:
Versenyeredmények

2017/2018
Programok

Fotogaléria a programjainkról a Facebookon

Mikonya József emlékműsor
2017. szeptember 19.
Szeptember 19-én a 6. osztályosok közreműködésével emlékműsor volt iskolánkban.
Német és magyar nyelven emlékeztek Józsi bácsi munkásságára, aki nagyon sokat tett a sváb hagyományok és nyelv fennmaradásáért. A dalkörnek és a fúvószenekarnak is aktív tagja volt.
A műsorban elhangzott egy népdal, kürtön egy zenedarab, a gyerekek megismerhették Józsi bácsi életét, illetve a "Zwölf Maunat is aa Joahr" című versét is hallhattuk. (Ruckenbrot Cecília)Fotogaléria az emlékműsorról a Facebookon

Papír, vas, elem, műanyag kupak, műanyag flakon gyűjtés
2017. szeptember 8.Fotogaléria a hulladékgyűjtésről a Facebookon

Tarján nevezetességei akadályverseny
2017. szeptember 7.
Az akadályversenyt szeptember 7-én szerveztük iskolánkban, melyen az egész iskola részt vett.
A nyolcadik osztály rendezte a Fekete-kőben. Minden állomáshoz tartozott szellemi és fizikai feladat. Volt kötélhúzás, rókakeresés, dekázás.
Az alsó tagozatban a negyedik osztály volt az első, a felső tagozatban pedig a 6.b volt a nyerő. (Kovács Zsombor)Fotogaléria az akadályversenyről a Facebookon

Tarján nevezetességei projekthét
2017. szeptember 4-8.
Szőlőművelés az irtványföldeken
A 8/b. azt a feladatot kapta, hogy járjon utána a tarjáni szőlőművelés fortélyainak.
Ebben szerencsére segítségünkre volt Gröschl András bácsi, aki lelkesen elmesélte nekünk, ő miképp termeli szőlőjét.
Hétfő reggel már korán kimentünk az Újszőlőbe, ahol kis várakozás után meg is érkezett András bácsi - szerencsére, mert nem sokan viselték jól az egy helyben ülést.
A bácsi körbevezetett minket birtokán, részletesen bemutatva a szőlőműveléshez szükségletes eszközöket. Elmondása szerint régen a szüret sokkalta családiasabb légkörben zajlott, mint napjainkban.
A tehetősebbek például fapréseket alkalmaztak a szőlő feldolgozására, míg a szegényebbeknek ezt a munkát kézzel kellett elvégezni. Bemutatta nekünk a fokolót is, ez sokunknak elnyerte a tetszését. A pincében is járhattunk, ahol elénk tárult, miképp tárolja András bácsi a borát - ez inkább a fiúkat érdekelte, mintsem a lányokat. Sok mindent tanulhattunk András bácsitól, amiért a későbbiekben nagyon hálásak leszünk, ha esetleg arra kerülne a sor, hogy részt kell vennünk a szüreti munkában.
Nagyon jól éreztük magunkat - kár, hogy olyan hamar elment a nap.(Stefanek Kinga)
(A prezentációnkat a facebookon láthatjátok!)
Fotogaléria a projekthétről a Facebookon

Szülői értekezlet
2017. szeptember 4.

Tanévnyitó ünnepély, 1. tanítási nap (A hét péntek)
2017. szeptember 1.
A nyár folyamán szépen felújított iskolában kezdhettük el az új tanévet. Még előző délután is dolgoztak a munkások, takarítók, tanárok azért, hogy a gyerekek szép, tiszta iskolába jöhessenek. Mint ahogy az igazgató asszony és a polgármester úr elmondta, a munkák a B épületben tovább folytatódnak. Eddig az A épület villany-, fűtésrendszere került teljes felújításra 50 év után. A hőszigetelésre húzott új vakolat és tetőcsere megfiatalította az épületet.
A műsorban az óvodából ideballagó kicsik aranyos versekkel örvendeztették meg a hallgatóságot. A negyedikesek versei, zenei- és kórusbetétei vidám évkezdést biztosítottak a tanulóknak és tanáraiknak. Az ünnepség végén az ötödikesek ajándékkal köszöntötték a kis elsősöket. Az első héten még lesz idő belerázódni a tanulásba, ugyanis Tarján nevezetességei projekthéttel kezdünk, melynek keretében egészségnapot, akadályversenyt és újrahasznosítható hulladékgyűjtést is szervezünk.
Mindenkinek nagyon sikeres tanévet kívánunk!
Fotogaléria az évnyitóról a Facebookon2831 Tarján, Rákóczi út 13.        tel/fax: 00 36 34 372 634        e-mail: gs2000@t-online.hu

Héregi telephely


Vértestolnai telephely


Csengetési rend:
1.óra: 7.55-8.40
2.óra: 8.50-9.35
3.óra: 9.45-10.30
4 óra: 10.40-11.25
5.óra: 11.35-12.20
6. óra: 12.40-13.25
7. óra: 13.35-14.20
8. óra: 14.25-15.10
9. óra: 15.15-16.00


Tarján


Staufenberg


Halle